Brondankulma


Tietoa kohteesta


Tiedot


Brondankulma, Helsinki


Pysäköintihallin korjauspinnoitus


Cemprotec E-Floor


SPT-Painting Oy, Harri Vesterinen


Arkkitehti Mikael Haasmaa, Trium Architects Ltd


Kuvaus

Brondankulma sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Eteläesplanadin ja Korkeavuorenkadun kulmassa. Alkuperäinen Brondan talo rakennettiin jo vuonna 1840 ja nykyisen muotonsa rakennus sai vuonna 1975 arkkitehti Keijo Petäjän suunnitelmien pohjalta.

Vuonna 2014 rakennuksen sisätiloihin tehtiin täydellinen saneeraus 30 vuoden käytön jälkeen. Saneerausprojektiin sisältyi myös 600 m2 suuruisen pysäköintihallin lattian korjauspinnoitus, jonka tuli täyttää tiukat paloturvallisuusmääräykset. 

 

Pysäköintihallin lattian pinnoitus

Pysäköintihallin lattian pinnoitteeksi valittiin sementtipohjainen Cemprotec E-Floor, joka täyttää pysäköintihallien lattiapinnoitteelta vaadittavan paloluokan A2fl-s1.

E-Floor sisältää polymeerejä, jotka antavat sille joustavuutta ja tiiveyttä, sekä epokseja, jotka parantavat kulutuskestävyyttä. Näistä lisäaineista huolimatta täytetään vaativa paloluokka, johon polymeeripinnoitteilla ei päästä. E-Floor pintaan sirotellaan karhennushiekka.

Karhennushiekka antaa pinnalle värisävyn ja sen karkeudella voidaan kohteittain optimoida liukkaus- ja puhtaanapitovaatimuksia. Itseleviävänä E-Floor on erittäin helppo levittää ja nopeasti kovettuvana se mahdollistaa korjauspinnoitukset lyhyessä ajassa.

 

Faktat

  • Pysäköintihallien lattiapinnoitteen tulee täyttää paloluokan A2fl -s1 vaatimukset.
  • E-Floor voidaan levittää tuoreen betonin pintaan jopa jo valua seuraavana työpäivänä.
  • Kellaritiloissa E-Floor tasaa osmoottista painetta eikä irtoa tai hilseile kosteuden vaikutuksesta.

paamieslogo_flexcrete.jpg

#
#

Kohteessa käytetty ratkaisu


#
Perinteiset sementtitasoitteet eivät ole riittävän kestäviä teollisuuden vaativiin olosuhteisiin. Tästä syystä eri valmistajat ovat kehittäneet tuotteita, joissa sementtipohjaisiin massoihin on lisätty erityyppisiä polymeerejä parantamaan massojen ominaisuuksia.