Hämeenlinnan Moreeni


Tietoa kohteesta


Tiedot

Kohde
Hämeenlinnan Moreeni

Projekti
Yrityspuiston rakentaminen, yhteensä jopa 6 miljoonaa mvuonna 2030

Bermanto ratkaisu
Saumaton kuitubetonilattia

Pääurakoitsija
Lemminkäinen Talo Oy / Mika Rokala, Kim Närhi, Tapio Zeus 

Lattiaurakoitsija
Bermanto Oy (Lattia-Miderex Oy)

Rakennesuunnittelija
Päijät-Suunnittelu Oy / Tarmo Eloranta

 


Kuvaus

Hämeenlinnan Moreeni on kehittyvä yrityspuistoalue vain 2 km:n päässä Hämeenlinnan keskustasta aivan moottoritien vieressä. Alue on logistiikaltaan erinomainen ja siksi sinne on keskittymässä paljon logistiikka-, varastointi- ja terminaalirakentamista sekä pienteollisuutta.

Bermanto Oy on ollut mukana jo useassa alueen projektissa ja yhteensä lähes 100 000 msaumatonta kuitubetonilattiaa on toteutettu Bermannon tuotteilla.

 

Saumaton kuitubetonilattia

Saumat ovat betonilattian heikoin kohta. Viime vuosina saumattomat kuitubetonilattiat ovatkin nousseet johtavaan asemaan suuremmissa rakennuskohteissa. Bermannolta löytyy tuotepaketti, jolla saadaan aikaan erinomainen pitkäikäinen betonilattia kovaan kulutukseen.

Lattiat raudoitetaan käyttäen Hendix-teräskuituja (Moreenissa Hendix Prie 75/52), joiden mitoituksen sekä betonilattian paksuuden ja liikuntasaumajaon optimoi Bermanto yhdessä rakennesuunnittelijan kanssa. 

Liikunta- ja työsaumat tehdään valmiilla Permaban saumaraudoitteilla (Moreenissa AlphaJoint 4010). Kulutuspinta tehdään Neodur-tuotteilla joko kuivasirotteilla (Moreenissa Neodur HE2) tai kovabetonipintauksena.

 

Faktat

  • Kuitubetonimitoitus on tehtävä sillä kuitutyypillä, jota kohteessa käytetään - kuitujen vaihtaminen ei ole mahdollista ilman uutta dokumentoitua mitoitusta
  • Saumaraudoitteiden osalta on tärkeää tarkistaa niiden kuomansiirtokyky - ne eivät ole pelkästään muotteja
  • Pintamateriaali on valittava kohteen kulutusrasitusten mukaan

paamieslogo_severstal.jpgpaamieslogo_permaban.jpgpaamieslogo_korodur.jpg

#
#
#

Kohteessa käytetty ratkaisu


#
Teollisuuslattian pintamateriaalin tärkeimpiä valintakriteerejä on pinnan kulutuskestävyys kohteen vaatimusten mukaan. Kulutuskestävyys varmistetaan parhaiten tekemällä perusmassasta kuivasirotteiden, kovabetonin ja/tai hionta- ja silikaattikäsittelyn avulla kestävämpi.