HUB Logistics


Tietoa kohteesta


Tiedot

Kohde
HUB Logistics, Vantaa

Projekti
Bermanto® kiiltohiottu betonilattia 20.000m2

Pääurakoitsija
Lehto Oy, Tapio Viljamaa, Raimo Pitkänen

Rakennesuunnittelu
Ins.tsto. Mäkeläinen Oy, Timo Parkkinen

Kuitubetonimitoitus
Bermanto Oy
Janne Heikkilä

Betonilattiaurakointi
Bermanto Oy
materiaalit, valutyöt ja pintakäsittelyt


Kuvaus

HUB Logistics Oy rakennutti 2016 Vantaan Rusokallioon, Hakkilan alueelle uuden logistiikkakeskuksen, johon toteutettiin noin 20.000 m2 varasto- ja toimistotilaa. Bermanto®360 rakenneosatoimitukseen kuuluivat materiaalit ja kaikki työt pohjan tasauksesta lähtien; kuitubetonilattioiden mitoitus, liikuntasaumojen kantavuustarkistukset, betonilattioiden valut sekä kiiltohionta ja pintarakenteen lujittava silikaattikäsittely.

 

Bermanto® kiiltohiottu betonilattia  - kulutuskestävyyttä kustannustehokkaasti

Perusratkaisuksi lattioihin valittiin kutistumissaumaton kuitubetonilattia. Lattian toiminnan kannalta tärkeitä ominaisuuksia ovat hyvä kestävyys ja saumojen vähäisyys. Saumajaon optimointiin vaikutti myös suunniteltu hyllysijoittelu sekä osalle lattiasta laitetoimittajan vaatimusten pohjalta valittu normaaliraudoitettu alue. 

Toteutusratkaisu haettiin optimoimalla lattian paksuus, käytettävä kuitutyyppi- ja kuitumäärä sekä käytetty saumaraudoitetyyppi ja saumajako. Toimisto-osan pintabetonilattiat toteutettiin polymeerikuitubetonilla. Polymeerikuitujen käyttäminen raudoitusverkon sijaan varmistaa pintabetonin tartuntaa ja selkeyttää valutyötä. 

Lattioiden pintamateriaalin vaihtoehtoehdoksi valittiin kulutuskestovaatimusten pohjalta kiiltohiottu silikaattikäsitelty lattia.

 

Faktat

  • Saumaton, kulutuskestävä, lattiaratkaisu logistiikkahalleihin yms. kustannustehokkaasti.
  • Hallin laatan paksuus 180 mm Hendix 1/50 kuitu / JSC Severstal ArmourJoint saumatraudoitteet / Isedio Ltd
  • Toimisto-osan polymeerikuitulattia HPP50 /Propex Concrete Systems
#
#
#

Kohteessa käytetty ratkaisu


#
Teollisuuslattian pintamateriaalin tärkeimpiä valintakriteerejä on pinnan kulutuskestävyys kohteen vaatimusten mukaan. Kulutuskestävyys varmistetaan parhaiten tekemällä perusmassasta kuivasirotteiden, kovabetonin ja/tai hionta- ja silikaattikäsittelyn avulla kestävämpi.