Kauppakeskus Sello


Tietoa kohteesta


Tiedot


Kauppakeskus Sello, Espoo


Lattian kulutuspinnan korjauspintaus


Korodur HB5 Rapid
Neodur HE50 Rapid
Flexcrete tuotteet


Cruler Rakennus Oy / Ville Raiskio


Pohjolan MK-Lattiatyö Oy / Marko Korpeinen


Sweco Rakennetekniikka Oy / Vesa Sunikka


Kuvaus

Espoon kauppakeskus Sellon pysäköintihallin lattiapinta on voimakkaasti kulunut. Pahimmissa kohdissa on syviä kulumisuria.

Vuonna 2014 toteutettiin yhden rampin korjaus normaalisti kovettuvalla kovabetoni-pintauksella. Se todettiin kuitenkin hallin käytön kannalta liian hitaaksi ja etsittiin tehokkaampi ratkaisu – nopeasti kovettuva kovabetoni.

 

Pysäköintihallin lattian korjaaminen

Pysäköintihallien lattiakorjaukset ovat yksi Bermannon merkittäviä osaamisalueita. Tuotevalikoimastamme löytyy useita eri tuotteita, jotka täyttävät pysäköinti hallien tiukat vaatimukset sekä kulutuksen kestävyyden että paloluokituksen kannalta.

Valikoimaan kuuluu tuotteita aina yksinkertaisesta silikaattikäsittelystä paksuihin kovabetonipintauksiin. Pelkästään kovabetonipuolella tuotevalikoimamme on suurempi kuin millään muulla materiaalitoimittajalla – tuotteita löytyy useaan eri kovettumisnopeus-, paksuus- ja kulutuskestävyysluokkaan.

Korjauspintaus tehtiin Bermannon Korodur HB5 Rapid tartuntalaastilla ja Neodur HE50 Rapid kovabetonipinnoitteella. Neodur HE50 Rapid kovabetonipinnoitteista valittiin kaksi vaihtoehtoa alueiden kulutusmäärän mukaisesti. HE50 Rapid Metallic kuuluu kulutuskestävyysluokkaan A3 ja HE50 Rapid SVS1,5 kulutuskestävyysluokkaan A1,5. Vanhalle pinnalle tartunta varmistettiin HB5 Rapid tartuntalaastilla.

Esitöiden yhteydessä esiin tulleet raudoitusteräkset käsiteltiin ja kolopaikkaukset toteutettiin Flexcrete-tuotteilla. Erikoisuutena tässä kohteessa oli, että suuntanuolet ja merkinnät toteutettiin valkoisella kovabetonilla perinteisen maalauksen sijaan. 

 

Faktat

  • Neodur Rapid – tuotteilla kovabetonipintaukset voidaan toteuttaa nopeasti ja pysäköintihalli on mahdollisimman lyhyen aikaa poissa käytöstä.
  • Valitse oikea kovabetonityyppi kohteen kulutuksenkesto- vaatimusten mukaan.
  • Käsittele esiin tuleva raudoitus ja paikkaa suuremmat kolot Flexcreteohjeen mukaan, jotta pintaus on mahdollisimman tasainen.

paamieslogo_flexcrete.jpgpaamieslogo_korodur.jpg

#
#
#

Kohteessa käytetty ratkaisu


#
Betoni on kestävä lattiamateriaali, mutta pysyäkseen edustavana ja helppohoitoisena se kaipaa hiontakäsittelyä. Alusbetoni, sirotepintaus, kovabetoni ja muut sementtipohjaiset pinnoitteet voidaan uudistaa hiomalla.