la Kar de Mumma -kahvila


Tietoa kohteesta


Tiedot

Kohde
la Kar de Mumma -kahvila

Projekti
Bermanto® Design-kovabetonilattia
390m2

Tuote
SIB Extreme Style, RAL 8024
5 mm raekoko kiviaineksessa

Tilaaja
Hartolan Cafe Rantapuisto Oy 

Lattiaurakoitsija
Lattia-Miderex Oy ja Dyny Oy
(nyk. Bermanto Oy)


Kuvaus

Nelostienvarrella Hartolassa sijaitsee viihtyisä La Kardemumma, kahvila-ravintola-leipomo, josta löytyy myös kodikas vaihtoehto ketjuhotellien kokous- ja juhlatiloille. Kiinteistöön tehtiin laaja saneerausremontti vuonna 2015 ja siinä yhteydessä uusittiin kahvilan lattia.

 

Bermanto® Design-kovabetonilattia – ohut pintaus myös saneerauskohteisiin

Vanha lattiamateriaali purettiin, jonka alta paljastui heikkokuntoinen ja notkuva betoninen alusrakenne. Lattia notkuu, sillä kahvilan alapuolella on kellari. Alusrakenteesta poistettiin epäpuhtaudet ja rapautunut pintakerros hiomalla, pohjaa paikattiin epoksin ja hiekan seoksella ja sen jälkeen asennettiin epoksiprimeri kynsihiekalla tarttuvuuden parantamiseksi. Tuotteeksi valittiin luja ja sitkeä Extreme Style, joka soveltuu myös heikkokuntoiselle alustalle. Lattiaan valettiin 10 mm paksuinen uusi pintakerros, joka hiottiin kiiltäväksi ja suojakäsiteltiin. 

Projektiin lisäsi haastavuutta myös esteettisistä syistä asennetut messinkilistat. Listoilla lattia jaettiin erikokoisiin alueisiin, ja terävimmät listojen kulmat olivat kuin nuolen kärki. Lopputulos oli hämmästyttävän hyvä, sillä lattia ei halkeile heikkokuntosesta alusrakenteesta huolimatta. Terävät listakulmat eivät ole myöskään lohjenneet. Design-betonituotteita löytyy erivärisiä ja erilaisella kiviainekselle, ulkonäköä rajoittaa lähinnä mielikuvituksen puute. Paikalla valetussa mosaiikkibetonipintauksessa käytettiin ruskeansävyistä massaa, josta kiviaines hiottiin näkyviin.

 

Ylläpitosiivous ja huolto

Bermanto toimittaa kohteeseen aina kirjalliset siivous- ja huolto-ohjeet. Suojakäsittely on hyvä uusia 1-5 vuoden välein kulutuksesta riippuen. Hyvä ylläpitosiivous lykkää huoltotarvetta ja säilyttää lattian edustavan näköisenä.

 

Faktat

  • Kaunis ja tasaisen mosaiikkimainen ulkonäkö
  • Voidaan tehdä listoilla tai ilman
  • Hengittävä pinta; päästää rakenteellisen kosteuden haihtumaan
  • Pinnan suojakäsittelyaineilla M1-luokitus
  • Laadukas ja kestävä 10 mm mosaiikkibetonipintaus
  • Helppo pitää puhtaana
  • Edulliset huoltokustannukset
#
#
#

Kohteessa käytetty ratkaisu


#
Betonilattia ei enää ole vain kovaa kulutusta kestävä teollisuuslattiaa vaan näyttävä design-lattia. Perinteisesti betonilattialle ei ole asetettu merkittäviä ulkonäkövaatimuksia, sillä ne on pinnoitettu tai päällystetty