Q-Park Stockmann & Q-Park Kasarmiparkki


Tietoa kohteesta


Tiedot

Kohteet
Q-Park Stockmann, Helsinki
Q-Park Kasarmiparkki, Helsinki

Projektin luonne
Stockmann - kuivasirotepinta n. 20.000 m2
Parkkiruudut ja merkinnät n. 8.000 m2
Kasarmiparkki
Parkkiruudut ja merkinnät n. 6.000 m2

Ratkaisu ja tuotteet
Kuivasirotepinta Neodur HE2
Parkkiruudut ja merkinnät Cemprotec E-Floor

Urakoitsijat
Stockmann - Tmi Mikko Salmelainen
Kasarmiparkki - Lattia-Miredex Oy (nyk. Bermanto Oy)
ja Suomen Massalattiat Oy

Tilaajat
Q-Park Finland ja Stockmann Oyj Abp


Kuvaus

Q-Parkin tunnusvärinä ovat mustat parkkiruudut ja tästä syystä yritys etsi pinnoitetta, jolla värjätä ruudut siten, että ne täyttävät Q-Parkin kaksi tärkeää vaadetta – puhtaus ja turvallisuus – ja ovat väriltään mustat. 

Lisävaateen valinnalle asetti Suomen rakentamismääräyskokoelma, jonka mukaan pysäköintihalleissa käytettävän pinnoitteen tulee täyttää A2FL-s1 paloluokan vaatimukset. 

 

Kestävä lattia - betonista tietenkin 

Pysäköintihallien betonilattioiden toteutukset ovat yksi Bermannon merkittäviä osaamisalueita. Parkkihalleissa lattiapinnalta edellytetään erinomaista kulutuskestävyyttä. Tästä syystä tilaaja valitsi Stockmannin pysäköintihallin pintamateriaaliksi korundia sisältävän Neodur HE2 – sirotteen. Sirotepintaa pysäköintihalliin tuli yhteensä noin 20.000m2. 

Tutkittuaan ja testattuaan eri vaihtoehtoja Q-Park päätyi Bermanto Oy:n Cemprotec E-Floor pinnoitteeseen, joka täyttää kaikki tilaajan ja rakentamismääräyskokoelman vaatimukset. Karhennushiekan karkeutta varten tehtiin myös ennakkotestit – Q-Parkin hallien tulee olla sekä turvallisia (ei liukkaita) että helposti puhtaana pidettäviä. 

Mustia ja harmaita Cemprotec E-Floor -parkkiruutuja ja -merkintöjä tuli Stockmanniin yhteensä noin 8.000 m2 ja Kasarmiparkkiin noin 6.000 m2.

 

Faktat

  • Karhennushiekan karkeutta varten tehtiin ennakkotestit – Q-Parkin hallien tulee olla sekä turvallisia (ei liukkaita) että helposti puhtaana pidettäviä
  • Cemprotec E-Floorin valintaperusteena A2FL-s1 paloluokka, kestävyys, puhtaus, turvallisuus sekä musta väri
  • Neodur HE2 on korundia sisältävä kuivasirote, joka tekee pinnasta erinomaisesti kulutusta kestävän

paamieslogo_flexcrete.jpgpaamieslogo_korodur.jpg

#
#

Kohteessa käytetty ratkaisu


#
Perinteiset sementtitasoitteet eivät ole riittävän kestäviä teollisuuden vaativiin olosuhteisiin. Tästä syystä eri valmistajat ovat kehittäneet tuotteita, joissa sementtipohjaisiin massoihin on lisätty erityyppisiä polymeerejä parantamaan massojen ominaisuuksia.