Resiinaparkki


Tietoa kohteesta


Tiedot


Resiinaparkki, Helsinki


Pysäköintihallin lattian korjaaminen


Neodur HE65 kovabetonipinnoite
Flexcrete FCR851 pinnoitus


Consti Julkisivut Oy Timo Niemelä


Neliskulma Oy Teemu Survo


Kuvaus

Resiinaparkki on runsaan 400 auton pysäköintihalli Helsingin Pasilassa. Hallin lattia kaipasi vuosien jälkeen korjaamista.

Pysäköintihallien lattiapinnoitteen tulee täyttää tiukka paloluokitus, joten polymeeripohjaiset pinnoitteet eivät olleet hyväksyttävissä. Lattia oli osittain niin pahasti kulunut, ettei ohut sementtipinnoite riittänyt vaan vaadittiin raskaampaa korjausta.

 

Kovabetonipintaus

Kovabetonipintaus on erinomainen ratkaisu pahemmin vaurioituneiden pysäköintihallien lattiakorjauksiin. 12…17 mm paksulla kovabetonipintauksella lattiaan saadaan moninkertainen käyttöikä ohuempaan tasoitetyyppiseen pintaukseen verrattuna.

Resiinparkissa urakoitsija käytti siilopumppua ja suursäkkejä, mikä osoittautui erittäin tehokkaaksi näin suuressa kohteessa. Vanhalle pinnalle tehdyssä kovabetonipintauksessa tärkeää on tehdä betonikorjaukset ja muut esityöt huolella sekä käyttää tartuntalaastia Korodur HB5, joka ei saa päästä kuivumaan ennen kovabetonin levittämistä.

Kohteessa oli suuria pilarijuuria ja muita detaljikohtia, joissa pintaus tuli nostaa myös seinämille. Tähän käytettiin 2 mm paksua Flexcrete FCR851 sementtipinnoitetta. FCR851 estää tehokkaasti veden ja kloridien tunkeutumista betonirakenteisiin.
 

Faktat

  • Kovettuneelle betonille kovabetonia levitettäessä on aina käytettävä tartuntalaastia.
  • Valitse kovabetonityyppi kohteen kulutuksen sekä vaadittavan kerrospaksuuden mukaan.
  • Tarkista tuotteen Suoritustasoilmoituksesta (DoP), että sen luokitus täyttää tavoitellut arvot (esim. kulutuskestävyysluokka)

paamieslogo_flexcrete.jpgpaamieslogo_korodur.jpg

#
#

Kohteessa käytetty ratkaisu


#
Perinteiset sementtitasoitteet eivät ole riittävän kestäviä teollisuuden vaativiin olosuhteisiin. Tästä syystä eri valmistajat ovat kehittäneet tuotteita, joissa sementtipohjaisiin massoihin on lisätty erityyppisiä polymeerejä parantamaan massojen ominaisuuksia.