Vaasan toriparkki


Tietoa kohteesta


Tiedot


Vaasan toriparkki


Lattian kulutuspinnan korjauspintaus


Neodur HE65 kovabetonipinnoite
Korodur HB5 tartuntalaasti


Betonilattiat Peltonen Oy, Jari Peltonen 


Vaasan Toripysäköinti Oy, Jaana Heikkonen


Kuvaus

Juuri 20 vuotta täyttänyt Vaasan toriparkki on yksi Suomen suurimmista pysäköintihalleista. Toriparkin lattiapintaa on vuosien mittaan korjattu erilaisilla menetelmillä ja tuotteilla.

Erityisen hankalia kohtia ovat olleet lippuautomaattien vierustat sekä rampit ja jyrkät mutkat. Nämä ovat yleensäkin parkkihalleissa sellaisia kohtia, joissa nastarengaskulutus on kaikkein kovinta. 

 

Pysäköintihallin lattian korjaaminen

Pysäköintihallien lattiakorjaukset on yksi Bermannon erityisosaamisalueita. Tuotevalikoimastamme löytyy useita eri tuotteita, jotka täyttävät pysäköintihallien tiukat vaatimukset sekä kulutuksen kestävyyden että paloluokituksen kannalta.

Valikoimaan kuuluvat tuotteet aina yksinkertaisesta silikaattikäsittelystä paksuihin kovabetonipintauksiin. Pelkästään kovabetonipuolella tuotevalikoimamme on suurempi kuin millään muulla materiaalitoimittajalla – tuotteita löytyy useaan eri paksuus- ja kulutuskestävyysluokkaan. Sekä korjauslaasti- että kovabetonituotteisiimme kuuluu myös erittäin nopeasti kovettuvia tuotteita, jolloin korjattava alue on mahdollisimman vähän aikaa poissa käytöstä.

Korjauspintaus tehtiin Bermannon Korodur HB5 tartuntalaastilla ja Neodur HE65 kovabetonipinnoitteella. Tällä hetkellä noin neljänvuoden ikäinen korjaus on edelleen hyvässä kunnossa.

 

Faktat

  • Kovabetonin valinnassa on huomioitava korjauspaksuus, kulutuskestävyysluokka sekä korjaukseen käytettävissä oleva aika.
  • Oikein tehtynä jo 10 mm kovabetonipintaus suojaa tehokkaasti myös alusbetonia esim. tiesuolalta tai muilta kemikaaleilta.
  • Kovettuneelle betonille valettaessa tulee kovabetonipintauksen olla hieman paksumpi kuin tuorettatuoreelle valettaessa.

paamieslogo_korodur.jpg

#
#
#

Kohteessa käytetty ratkaisu


#
Perinteiset sementtitasoitteet eivät ole riittävän kestäviä teollisuuden vaativiin olosuhteisiin. Tästä syystä eri valmistajat ovat kehittäneet tuotteita, joissa sementtipohjaisiin massoihin on lisätty erityyppisiä polymeerejä parantamaan massojen ominaisuuksia.