Huolto

Huoletonta huolenpitoa huoltosopimuksella

Säilyäkseen edustavana ja käyttötarkoitukseen soveltuna paraskin lattia tarvitsee säännöllistä ja suunnitelmista huoltoa. Miksi et kääntyisi puoleemme niin solmitaan huoltosopimus? Huoltosopimus räätälöidään kunkin asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

 

Lattia on kiinteistön käytetyin ja kulutetuin

Lattia on kiinteistön eniten käytetty pinta, siksi teemme sen suunnitelmallisesti, hallitusti ja ammattitaidolla loppukäyttäjälle. Muut rakenteet voidaan korjata pienillä häiriöillä mutta lattioiden huoltaminen ja korjaaminen häiritsee merkittävästi tilan varsinaista toimintaa oli sitten kyse teollisuustilasta, liiketilasta tai vaikkapa pysäköintihallista. 

 

Sinä voit keskittyä olennaiseen...

... kun annat meidän hoitaan sen minkä me parhaiten osaamme. Sinä määrittelet budjetin ja raamit. Me toteutamme sen niissä raameissa. Minimissään huoltosopimus tarkoittaa 1-2 kertaa vuodessa konsultointikäyntiä kohteessa, jonka jälkeen toimitamme kirjallisen ehdotuksen huoltototoimenpiteistä ja hinnoista. Maksimissaan se tarkoittaa 1-2 kertaa vuodessa konsultointikäynnin, kirjallisen raportin sekä tarvittavat huoltotoimenpiteet huoltosopimuksessa solmituin hinnoin. 


Tietoa Bermanto ratkaisusta


BermantoPRO

Edustavat lattiat liike- ja julkistilaan

PRO-hiontaan sisältyy yleensä 4-8 hiontakarkeutta. Sovitun mukaisesti lattiasta hiotaan joko hieno tai karkea kiviaines näkyviin ja kiillotetaan haluttuun kiiltotasoon. Ulkonäkö muistuttaa hieman mosaiikkibetonia, sillä erolla, että lopputulos on hyvin elävä, sillä kiviaines ei ole tasaisesti jakautunut. Bermanto-luokat: B 1-4 ja C 1-4

BermantoBASIC

Toimivat lattiat teollisuuteen

BASIC-hiontaan sisältyy yleensä 1-4 hiontakarkeutta. Kiviainesta ei pyritä hiomaan näkyviin, sillä tarkoituksena on vain poistaa sementtiliima ja kiillottaa lattia haluttuun kiiltoasteeseen. Ulkonäkö on hyvin eläväinen ja betonimainen. Bermanto-luokat: A 1-4

Suojakäsittelyt

Silikaattikäsittely kovettaa ja tiivistää

BermantoPRO ja BASIC-pintakäsittelyihin sisältyy aina myös kohteeseen soveltuva suoja-ainekäsittely, vähintään silikaatti. Silikaattikäsittelyssä betonilattiaan imeytetään silikaattia, joka reagoi betonissa olevan kalsiumhydroksidin kanssa. Reaktion seurauksena lattiasta tulee tiiviimpi likaa ja nesteitä vastaan, pölyävyys vähenee ja kulutuskestävyys kasvaa.

Silikaattikäsittely voidaan tehdä perusbetonille, sirotepinnalle tai kovabetonipinnalle. Käsittely merkitys on suurempi perusbetonille, joka on huokoisempaa ja jossa edellä mainitut ominaisuudet ovat heikoimmat. Myös lujemmille pinnoille (sirote ja kovabetoni) käsittely tuo etuja erityisesti kohteissa, joissa lattiapinnalle voi joutua erilaisia nesteitä.

Koska silikaatin reaktio on erittäin nopea, ei tuote ehdi riittävästi imeytyä betoniin ennen reaktiota. Tästä syystä tuotteissa käytetään apuaineita hidastamaan reaktiota. Nämä apuaineet eivät itse reagoi betonin aineosien kanssa.

Yleisin apuaine on natrium. Se on pitkään käytetty ja tunnettu tuote. Natriumia käytettäessä on pidettävä huolta, että pinta pestään huolellisesti käsittelyn jälkeen. Muussa tapauksessa reagoimaton natriumsilikaatti saattaa kiteytyä ja muodostaa lattian pintaan valkoisen kalvon.

Uudempi apuaine on litium. Pienempimolekyylinen litiumsilikaatti tunkeutuu lattiaan hieman paremmin kuin natriumsilikaatti ja se voidaan levittää esim. ruiskuttamalla. Lisäksi litiumsilikaatti ei muodosta pintaan samanlaista kalvoa kuin natriumsilikaatti. Tämä ei kuitenkaan poista pinnan huuhtelun tarvetta käsittelyn jälkeen. Litium on raaka-aineena harvinaisempi ja kalliimpi kuin natrium.

Huokoinen betoni tarvitsee hyvät suojakäsittelyt

Liike- ja julkistiloihin silikaatin lisäksi tarvitaan toinen suoja-ainekäsittely. Meiltä löytyy erilaisia impregnointiaineita, joilla lattian puhtaanapito helpottuu. 
 

Mosaiikkibetoni ja luonnonkivet

BermantoFIX – hiomalla uusi elämä kivilattialle

Marketti, koulu, liiketila, rappukäytävä – näissä tiloissa on usein perinteinen pilkullinen mosaiikkibetonilattia. Tiesitkö, että jopa surkeassa kunnossa oleva mosaiikkibetoni- tai luonnonkivilattia voidaan saneerata hiomalla? Kivi on pitkäikäinen lattiamateriaali, sillä sitä voidaan ylläpitää vuosikymmeniä hiomalla sitä. Marmori, kalkkikivi ja jopa graniittikin voidaan hioa. Luonnonkivilattia löytyy monista pankeista sekä liiketiloista, kirjastoista, hotelleista, kylpylöistä ja kauppakeskuksista.

BermantoFIX-pintakäsittelyyn sisältyy hionta ja tarvittavat suojakäsittelyt kohteen vaatimusten mukaisesti. Hionnan syvyys riippuu laatoituksen ”pykällyksestä” sekä saneerattavan lattian lähtötasosta. Bermanto-hiontaluokat: B2-4 ja C2-4

Aiheeseen liittyviä referenssejä


Ei liittyviä referenssejä

Kysy lisätietoa


Toimitusjohtaja
Ari Simola
ari.simola@bermanto.fi
+358 500 713 294