Saneeraus

Vanhasta lattiasta uuden veroinen

Betoni- ja kivilattioiden yksi parhaimmista puolista on se, että ne saadaan yleensä helposti saneerattua. Yleensä saneeraustoimenpiteeksi riittää hionta, joka on edullista ja nopeaa. Se voidaan toteuttaa jopa 24/7 auki olevassa kohteessa juurikaan normaalitoimintaa häiritsemättä. 

Jos kevyt saneeraus ei enää riitä tai halutaan muuttaa materiaalia tai lattian ulkonäköä, se onnistuu sekä erilaisilla pinnoitteilla että designbetoni- tai kovabetonipintauksilla riippuen kohteesta. Kaikki tuotteemme sirotetta lukuunottamatta soveltuvat saneerausprojekteihin.

Ota rohkeasti yhteyttä, meiltä löytyy yllättävän hyviä ratkaisuja erilaisiin tiloihin! 


Tietoa Bermanto ratkaisusta


BermantoPRO

Edustavat lattiat liike- ja julkistilaan

PRO-hiontaan sisältyy yleensä 4-8 hiontakarkeutta. Sovitun mukaisesti lattiasta hiotaan joko hieno tai karkea kiviaines näkyviin ja kiillotetaan haluttuun kiiltotasoon. Ulkonäkö muistuttaa hieman mosaiikkibetonia, sillä erolla, että lopputulos on hyvin elävä, sillä kiviaines ei ole tasaisesti jakautunut. Bermanto-luokat: B 1-4 ja C 1-4

BermantoBASIC

Toimivat lattiat teollisuuteen

BASIC-hiontaan sisältyy yleensä 1-4 hiontakarkeutta. Kiviainesta ei pyritä hiomaan näkyviin, sillä tarkoituksena on vain poistaa sementtiliima ja kiillottaa lattia haluttuun kiiltoasteeseen. Ulkonäkö on hyvin eläväinen ja betonimainen. Bermanto-luokat: A 1-4

Suojakäsittelyt

Silikaattikäsittely kovettaa ja tiivistää

BermantoPRO ja BASIC-pintakäsittelyihin sisältyy aina myös kohteeseen soveltuva suoja-ainekäsittely, vähintään silikaatti. Silikaattikäsittelyssä betonilattiaan imeytetään silikaattia, joka reagoi betonissa olevan kalsiumhydroksidin kanssa. Reaktion seurauksena lattiasta tulee tiiviimpi likaa ja nesteitä vastaan, pölyävyys vähenee ja kulutuskestävyys kasvaa.

Silikaattikäsittely voidaan tehdä perusbetonille, sirotepinnalle tai kovabetonipinnalle. Käsittely merkitys on suurempi perusbetonille, joka on huokoisempaa ja jossa edellä mainitut ominaisuudet ovat heikoimmat. Myös lujemmille pinnoille (sirote ja kovabetoni) käsittely tuo etuja erityisesti kohteissa, joissa lattiapinnalle voi joutua erilaisia nesteitä.

Koska silikaatin reaktio on erittäin nopea, ei tuote ehdi riittävästi imeytyä betoniin ennen reaktiota. Tästä syystä tuotteissa käytetään apuaineita hidastamaan reaktiota. Nämä apuaineet eivät itse reagoi betonin aineosien kanssa.

Yleisin apuaine on natrium. Se on pitkään käytetty ja tunnettu tuote. Natriumia käytettäessä on pidettävä huolta, että pinta pestään huolellisesti käsittelyn jälkeen. Muussa tapauksessa reagoimaton natriumsilikaatti saattaa kiteytyä ja muodostaa lattian pintaan valkoisen kalvon.

Uudempi apuaine on litium. Pienempimolekyylinen litiumsilikaatti tunkeutuu lattiaan hieman paremmin kuin natriumsilikaatti ja se voidaan levittää esim. ruiskuttamalla. Lisäksi litiumsilikaatti ei muodosta pintaan samanlaista kalvoa kuin natriumsilikaatti. Tämä ei kuitenkaan poista pinnan huuhtelun tarvetta käsittelyn jälkeen. Litium on raaka-aineena harvinaisempi ja kalliimpi kuin natrium.

Huokoinen betoni tarvitsee hyvät suojakäsittelyt

Liike- ja julkistiloihin silikaatin lisäksi tarvitaan toinen suoja-ainekäsittely. Meiltä löytyy erilaisia impregnointiaineita, joilla lattian puhtaanapito helpottuu. 
 

Mosaiikkibetoni ja luonnonkivet

BermantoFIX – hiomalla uusi elämä kivilattialle

Marketti, koulu, liiketila, rappukäytävä – näissä tiloissa on usein perinteinen pilkullinen mosaiikkibetonilattia. Tiesitkö, että jopa surkeassa kunnossa oleva mosaiikkibetoni- tai luonnonkivilattia voidaan saneerata hiomalla? Kivi on pitkäikäinen lattiamateriaali, sillä sitä voidaan ylläpitää vuosikymmeniä hiomalla sitä. Marmori, kalkkikivi ja jopa graniittikin voidaan hioa. Luonnonkivilattia löytyy monista pankeista sekä liiketiloista, kirjastoista, hotelleista, kylpylöistä ja kauppakeskuksista.

BermantoFIX-pintakäsittelyyn sisältyy hionta ja tarvittavat suojakäsittelyt kohteen vaatimusten mukaisesti. Hionnan syvyys riippuu laatoituksen ”pykällyksestä” sekä saneerattavan lattian lähtötasosta. Bermanto-hiontaluokat: B2-4 ja C2-4

Aiheeseen liittyviä referenssejä


Ei liittyviä referenssejä

Kysy lisätietoa


Design-betoniasiantuntija
Kari Hellen, DI
kari.hellen@bermanto.fi
+358 400 506 159