Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ammattilaiset vastaavat

Bermannon avainhenkilöt ovat liki syntyneet betonilusikka suussaan ja he haluavat jakaa tieto-taitonsa kanssasi. Kiitos, jos autat meitä kartuttamaan kysymys-vastaus -pankkiamme. Voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen bermanto@bermanto.fi. Valitsemme sopivan asiantuntijan vastaamaan kysymykseesi ja julkaisemme parhaat kysymykset täällä palstalla. 

Kysymyksiä ja vastauksia


Pölyääkö betonilattia aina?

Onnistunut betonilattia ei pölise, epäonnistunut kylläkin. Yleensä lattia on kuitenkin ihan kunnossa ja syy pölyämiseen löytyy ulkoa. Pöly kantautuu sisälle ja se laskeutuu lattialle. Hiomaton betonipinta on "röpelöinen", jolloin edes lattian koneellinen peseminen ei poista kaikkea pölyä lattian pinnasta. Lattian kuivuttua trukin pyörät taas lennättävät pölyn huoneilmaan. 

Bermannon ratkaisu pölyäviin betonilattioihin halleissa, varastoissa, logistiikkakeskuksissa ja parkkihalleissa on hyväkuntoisen pinnan BermantoBASIC -pintakäsittely. Se pitää sisällään lattian hiomisen ja suojakäsittelyt.

Mitä tarkoittaa Design-lattia?

Betonilattian tärkein tehtävä on kantaa sille tulevat kuormat, on sitten kyse maanvaraisesta lattiasta tai kantavasta rakenteesta.

Astetta pidemmälle mennään, kun puhutaan teollisuuslattiasta. Silloin kuormankantokyvyn lisäksi asetetaan vaatimuksia pinnan kestävyydelle, esim. kulutuksen tai kemikaalien suhteen.

Korkein aste on Design-lattia, jonka tulee myös kantaa kuormat ja kestää pinnalle asetettavat vaatimukset ja lisäksi sen tulee olla ulkonäöltään näyttävä Design-tuote.

Design-lattioita voidaan tehdä usealla eri tavalla, joista lisäinfoa löydätte näiltä sivuilta.