Betonilattiat

Laadukas betonilattia kestää kulutusta

Betonilattiat-päätuoteryhmästä löytyvät kaikki tuotteet onnistuneen, kulutusta kestävän betonisen lattian aikaansaamiseksi - betonimassaa lukuun ottamatta. Urakoitsija voi pienentää aikatauluriskejä tilaamalla kaikki tarvittavat tuotteet samalta toimittajalta. Lisäksi esim. kuitubetonilattian mitoituksessa on hyötyä siitä, että kuitumitoituksen lisäksi myös saumaraudoitteen kuormiensiirtokyky tulee tarkistettua ilman, että tarvitsee siirtää tietoa eri toimittajien välillä.

Ryhmän tuotevalikoima


Kuivasirotteet

Tutustu

Kuivasirotteet

Kuivasirotteiden avulla betonilattiasta saadaan paremmin kulutusta kestävä. Kuivasirotteen valinnassa on huomioitava kohteen lopullinen käyttötarkoitus sekä vaadittava kulutuksenkestävyys.

Perinteisiä kvartsipohjaisia sirotteita paremman kulutuskestävyyden tarjoavia tuotteita ovat korundi-, piikarbidi- tai metallipohjaiset kuivasirotteet.

Kuitubetoni

Tutustu

Kuitubetoni

Betonimassaan sekoitettavat kuidut ovat Suomessakin yleistyneet betonilattian raudoitusvaihtoehtona. Kuidut tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia: teräskuituja käyttäen lattiat voidaan toteuttaa saumattomina tai sahasaumoin ruutuihin jaettuna, makropolymeerikuiduilla voidaan tehdä sahasaumoin ruutuihin jaettuja maanvaraisia lattioita tai pintabetoniratkaisuja.

Mikropolymeerikuiduilla voidaan estää betonisen lattian plastisia halkeamia. Mikropolymeerikuituja käytetäänkin lattiakohteissa yleisimmin yhdessä teräs- tai makropolymeerikuitujen kanssa.

Saumaraudoitteet

Tutustu

Saumaraudoitteet

Saumaraudoitteilla varmistetaan kuormien siirtyminen sauman yli. Lisäksi oikeantyyppiset, vahvoilla teräslistoilla varustetut saumaraudoitteet, estävät tehokkaasti lattiasaumojen vaurioitumista - saumat ovat usein lattian heikoin kohta.

Kovabetonipintaus

Tutustu

Kovabetonipintaus

Yhä enemmän ollaan siirtymässä vielä sirotteitakin parempaan ratkaisuun eli kovabetonipintauksiin. Kovabetoni levitetään parhaiten tuoretta-tuoreelle-menetelmällä 10-15 mm paksuna, mutta se voidaan tehdä myös tartuntalaastin avulla kovettuneelle betonipinnalle. 

Kysy lisätietoa


Tekninen johtaja
Martti Matsinen (Vantaa)
martti.matsinen@bermanto.fi
+358 400 458 382

Edustuksemme


Severstal Evonik Flexcrete Flowcrete Korodur Permaban Propex Sidec Obtego