Kovabetonipintaus

Kovabetonipintaus on raskaasti kulutettujen betonilattioiden pintausmenetelmä sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Pintauksessa käytetään tuotteita, joilla on korkea lujuus ja erinomainen kulutuskestävyys. Pintaus on kuitenkin ohut, normaalisti 8-15 mm, joten tuotteeseen on lisätty aineosia (mm. hienoja kuituja), jotka pienentävät halkeiluriskiä.

Neodur HE65

Neodur HE65 on tuote lujaan ja kulutuskestävään kovabetonipintaukseen. Sen puristuslujuus on yli 80 MPa ja kulutuskestävyydeltään se kuuluu Böhme-luokkaan alle 5 cm3/ 50 cm2.

Neodur HE65 raaka-aine sisältää sekä side- että runkoaineksen ja työmaalla lisätään vain vesi. Pintaustyö voidaan tehdä tuoretta-tuoreelle-menetelmällä tai Korodur HB5 tartuntalaastia käyttäen myös kovettuneelle betonille.

Kovaa kulutuksenkestävyyttä vaativissa lattioissa pelkkä betonin korkea puristuslujuus ei ole riittävä estämään pinnan kulumista. Erityisesti pysäköintihallit ja erilaiset liikenneterminaalit sekä teollisuus- ja varastolattiat joutuvat kovaan kulutusrasitukseen. Saksalaisten normien mukaan myös kohteet, joissa on yli 1000 henkilön päivittäinen jalankulkurasitus, kuuluvat korkeimpaan kulutusluokkaan.

Kysy lisätietoa


Tekninen johtaja
Martti Matsinen (Vantaa)
martti.matsinen@bermanto.fi
+358 400 458 382

Edustuksemme


Severstal Evonik Flexcrete Flowcrete Korodur Permaban Propex Sidec Obtego