Saumaraudoitteet

Saumat ovat yleensä lattian heikoin kohta. Lattian vauriot saavat useimmiten alkunsa mekaanisesti vaurioituneista saumoista. Tästä huolimatta saumojen suunnitteluun ei aina kiinnitetä riittävästi huomiota - käytetään sitä saumatyyppiä, mitä on aina käytetty ja mikä löytyy detaljikirjastosta.

Myös saumaraudoitteet tulisi mitoittaa. Mikäli raudoitetta ei mitoiteta niin, että se pystyy siirtämään kuormat sauman yli, tulee lattia sauman kohdalta mitoittaa vapaana reunana - mikä lisää huomattavasi laatan paksuutta ja raudoitustarvetta.

Bermanto Oy:n valikoimaan kuuluvat Permabanin saumaraudoitetuotteet. Permaban Ltd on 1983 perustettu yritys, joka on kohonnut johtavaksi saumaraudoitetoimittajaksi Euroopan ja Aasian markkinoilla. Permaban on saumaraudoitemarkkinoilla edelläkävijä, jonka innovaatioita kilpailijat pyrkivät seuraamaan ja kopioimaan.

Valikoimassamme on useita eri saumatyyppejä kohteen tarpeiden mukaan valittavana. Ja löytyypä tuoteryhmästä myös valmis korjaussaumaraudoite, jos alun perin on epäonnistuttu valinnassa!

AlphaJoint® 4010

Permaban AlphaJoint 4010_saumaraudoite_Bermanto Oy.pngPerinteinen kovan kulutuksen lattioiden saumaraudoite on Permaban AlphaJoint 4010. AlphaJointin tukeva 4010-teräslista kestää erinomaisesti iskevää, laahaavaa ja kuluttavaa rasitusta. AlphaJointin 4010-teräslista on niin tukeva, että sauman kestävyys riippuu betonimassan laadusta ja tiivistämisestä, sillä ne alkavat ensimmäisenä kulua saumanteräksen vierestä. AlphaJointin eri vaarnavaihtoehdot takaavat tehokkaan kuormansiirron sauman yli ja tuote sopii näin myös erittäin raskaasti kuormitetuille lattioille.

Lataa esite >>

AlphaJoint® CSS

Permaban AlphaJoint CSS_saumaraudoite_Bermanto Oy.pngAlphaJoint CSS on muuten vastaava kuin AlphaJoint 4010 mutta sen yläreunan teräslista on C-muotoinen, ruostumattomasta teräksestä valmistettu.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu teräslista tekee AlphaJoint CSS:stä kalliimman erikoisraudoitteen. Sen käyttökohteina ovat korkeaa hygieniaa vaativien tilojen lattiat esimerkiksi elintarviketeollisuudessa.

Lataa esite >>

Eclipse

Permaban Eclipse_saumaraudoite_Bermanto Oy.pngPermaban Eclipse on uudentyyppinen suora saumaraudoite, jolla on useita etuja perinteisiin suoriin saumaraudoitteisiin. Eclipsellä on jatkuva tartunta betonilaattaan, mikä vähentää riskiä saumojen epätasaiselle avautumiselle. Tuote on symmetrinen, jolloin se on erittäin helppo asentaa. Eclipsen yläreunassa on patentoitu kolmiomainen tukiteräs, joka suuntaa saumaan kohdistuvat iskut viistosti alaspäin vahvempaan betoniin, mikä edelleen pienentää sauman vaurioitumisriskiä. Eclipse valmistetaan galvanoidusta teräksestä.

Lataa esite >>

BetaJoint®

Permaban BetaJoint_saumaraudoite_Bermanto Oy.pngBetaJoint on AlphaJointin rinnalla perinteinen saumaraudoite, jota on käytetty kevyemmin kuormitetuilla lattioilla, varsinkin kumipyöräliikenteessä. BetaJointissa ei ole erillistä yläreunan listaa vaan muottilevy kääntyy samaan tapaan kuin Eclipsessä. Eclipsestä tuote eroaa siinä, että siitä puuttuu kolmioteräslista.

BetaJointin tyypillisiä käyttökohteita ovat pysäköintihallit ja muut rakennukset, joissa on kumipyöräliikennettä.

Lataa esite >>

BetaExpansion®

Permaban BetaExpansion_saumaraudoite_Bermanto Oy.pngSaumaraudoitteet sallivat betoninkutistumisen ja suojaavat saumaa sekä siirtävät kuormia syntyneen sauman yli. Joissakin kohteissa suuret lämpötilamuutokset aiheuttavat betonilaatalle kutistuman lisäksi myös laajentumista. Tällaisiin kohteisiin on kehitetty Beta Expansion saumaraudoite. Beta Expansion saumaraudoitteessa on saumaan valmiiksi asennettu 10 tai 20 mm paksuinen joustava eriste, joka sallii betonin laajenemisen.

Lataa esite >>

BetaEdge® ARTM -korjaussaumaraudoite

Permaban BetaEdge AR_saumaraudoite_Bermanto Oy.pngSaumakorjaus BetaEdge AR korjaussaumaraudoitteella on yksinkertaista ja nopeaa. Vanha rapautunut betoni ja saumaraudoite poistetaan riittävällä laajuudella ja BetaEdge AR asennetaan paikoilleen. Betonikorjaus tehdään nopeasti kovettuvalla korjauslaastilla ja lattia on jälleen käytettävissä jopa samana päivänä.Patentoitu leikkausmuoto takaa jatkuvan kiinnityksen betoniin ja mahdollistaa saumaraudoitteen katkaisemisen halutun pituiseksi toisin kuin tappikiinnitys. Vahva teräs suojaa tehokkaasti ja pitkäikäisesti betonia sauman molemmin puolin.

Lataa esite >>

Signature®

Permaban Signature_saumaraudoite_Bermanto Oy.pngSignature on Bermannon saumaraudoitevalikoiman ykköstuote. Se on tarkoitettu kohteisiin, joissa on raskasta liikennettä ja liikenne kulkee pääsääntöisesti samoja linjoja pitkin - kuten trukkikäytävät.

Signaturen muotoilu takaa sen, ettei kuorma missään vaiheessa ole vain sauman yhdellä puolella vaan se siirtyy jouhevasti sauman yli. Tämä säästää luonnollisesti betonilattiaa vaurioilta, mutta siitä on merkittävää etua myös loppukäyttäjälle.

Lataa esite >>

Signature® Slide

Permaban Signature Slide_saumaraudoite_Bermanto Oy.pngInnovatiivinen muotoilu sisältää kaksi teräslevyä päällekkäin. Kun betoni kutistuu, päällimmäiset levyt liukuvat vastakkaisiin suuntiin, pitäen sauman edelleen tiiviinä. Signature Slide mahdollistaa isommat saumavälit aina 15 mm 40 mm asti ja se on suunnitteltu käytettäväksi suurissa beto- nilattiakohteissa. Tuoteessa on on Signature-sarjalle tunnus- omainen puolikas kuusikulmiomuotoilu. Tällainen muotoilu on hyväksi paitsi lattian saumalle myös sauman yli kulkevalle kalustolle, sillä se mahdollistaa liikenteen kaikkiin suuntiin. 

Lataa esite >>

Signature AR® -korjaussaumaraudoite

Permaban Signature AR_saumaraudoite_Bermanto Oy.pngVarasto- ja tehdastilojen vaurioituneet saumat häiritsevät merkittävästi tilan varsinaista toimintaa, aiheuttavat kuluja ja rikkovat kalustoa. Permaban Signature AR on vahva ja pysyvä ratkaisu vaurioituneisiin saumoihin. AR-järjestelmän muotoilu on hyväksi paitsi lattian saumalle myös sauman yli kulkevalle kalustolle. 

Signature AR on valmistettu lasikuitumuovista; erittäin kestävä, helppo ja kevyt käsitellä, korroosionkestävä, vastustuskykyinen useimmille kemikaaleille sekä sähköä johtamaton materiaali. 

Lataa esite >>

Kysy lisätietoa


Tekninen johtaja
Martti Matsinen (Vantaa)
martti.matsinen@bermanto.fi
+358 400 458 382

Edustuksemme


Severstal Evonik Flexcrete Flowcrete Korodur Permaban Propex Sidec Obtego