Epoksipinnoitteet

Epokseja on kemialliselta koostumukseltaan lukuisia eri tyyppejä riippuen käytettävästä hartsista ja kovetteesta. Lisäksi tuotteet voidaan jakaa niissä käytettävien liuotteiden mukaan: vesiohenteiset, liuotinohenteiset ja liuotteettomat. Näin ollen tuotevalikoima on erittäin laaja.

Epoksipinnoitteita voidaan käyttää lähes kaikissa pinnoitustyypeissä, aina imeytyskäsittelyistä paksuihin hiertomassoihin. Epoksipinnoitteiden hyviä puolia ovat hyvä tartunta alustaan ja vain lievä tuoksu. Tuotteesta ja pinnoitustyypistä riippuen epokseilla on myös hyvä kemikaalin ja kulutuksen kesto.

Bermanto edustaa Suomessa englantilaisen Flowcrete Ltd:n ja sen ruotsalaisen tytäryhtiön Flowcrete Sweden AB:n tuotteita. Tuotevalikoima sisältää useita erityyppisiä polymeeripinnoitteita, joista tässä esitellään epoksituotteet.

Epoksipinnoitteet

  • Flowcoat SF41 on liuotteeton kaksikomponenttinen epoksipinnoitetuote, jonka normaali asennuspaksuus on 0,35 mm.

  • Flowseal EPW (ProTop 2010) on vesiohenteinen kaksikomponenttinen epoksipinnoitetuote, jota valmistetaan kirkkaana ja värillisenä, matta- tai kiiltäväpintaisena. Normaali asennuspaksuus on 0,15-0,25 mm.

Itsesiliävät epoksit

  • Peran SL  on täytetty itsesiliävä kaksikomponenttinen epoksipinnoitetuote, jonka normaali asennuspaksuus on 1,5-3 mm.

  • Peran SL Fruity on värikäs, täytetty itsesiliävä kaksikomponenttinen epoksipinnoitetuote näyttävyyttä vaativiin julkisiin kohteisiin. Normaali  asennuspaksuus on noin 2 mm.

Epoksihiertomassat

  • Peran STB Classic (ProTop 1000) on kaksikomponenttinen epoksihiertomassa, jonka normaali asennuspaksuus on 3-5 mm.

  • Peran STB Struktur on kaksikomponenttinen epoksihiertomassa kohteisiin, joissa tarvitaan voimakasta karhennusta lattiapinnalla. Normaali asennuspaksuus on 2-4 mm.

Erikoistuotteet

  • Hydraseal DPM  on kaksikomponenttinen, liuotteeton epoksipohjuste, joka mahdollistaa kosteusarkojen pinnoitteiden ja päällysteiden levittämisen kosteallekin alustalle.

PHS on erittäin matalaviskoosinen neste, jolla voidaan sitoa ja lujittaa sementtipohjaiset lattiapinnat (betoni, laasti, tasoite).

Kysy lisätietoa


Harry Taipola
harry.taipola@bermanto.fi
+358 44 774 4078

Edustuksemme


Severstal Evonik Flexcrete Flowcrete Korodur Permaban Propex Sidec Obtego