Sementtipohjaiset pinnoitteet

Sementtipohjainen pinnoite sopii vaativiinkin olosuhteisiin

Perinteiset sementtitasoitteet eivät ole riittävän kestäviä teollisuuden vaativiin olosuhteisiin. Tästä syystä eri valmistajat ovat kehittäneet tuotteita, joissa sementtipohjaisiin massoihin on lisätty erityyppisiä polymeerejä parantamaan massojen ominaisuuksia.

Esimerkiksi seuraavat vaatimukset täyttyvät paremmin sementtipolymeerimassoilla kuin puhtailla sementti- tai polymeerimassoilla:

  • Polymeerit parantavat sementtitasoitteen kulutuksenkestävyyttä.

  • Sementtipolymeerimassojen lämmönkesto voi olla jopa 1500 °C, kun se puhtailla polymeerimassoilla tyypillisesti on maksimissaan luokkaa 70-800 °C.

  • Polymeerien lisääminen sementtimassoihin parantaa niiden kemikaalinkestävyyttä.

  • Sementtipolymeerimassat voidaan levittää kostealle pinnalle (jopa märälle betonille).

  • Sementtipolymeerimassat voidaan levittää ohuena (≥ 2 mm) pinnoitteena.

Sementtipolymeerimassojen tyypilliset käyttökohteet liittyvät juuri em. ominaisuuksiin. Kohteet, joissa käsitellään kuumia nesteitä (keittiöt, pesulat, teollisuus) ovat tyypillisesti pinnoitettu jollain polymeeripinnoitteella. Ongelmaksi muodostuvat lämpöshokkien aiheuttamat halkeamat pinnoitteessa. Näistä nesteet ja lika menevät alustaan heikentäen pinnoitteen tartuntaa ja lisäksi halkeamat ovat hygienian kannalta epätoivottavia. Sementtipolymeerimassat sen sijaan kestävät hyvin kuumia nesteitä.

Korjauskohteet, joissa uusi pinnoitus joudutaan levittämään kosteissa olosuhteissa tai kostealle alustalle, ovat erittäin hankalia polymeerimassoille, vaikka ns. kostean tilan pohjusteet ovat viime vuosina kehittyneet suurin harppauksin. Sen sijaan sementtipolymeerimassat eivät ole arkoja alustan tai ympäristön kosteudelle.

Sementin ja polymeerien yhdistelmä tekee massasta tiiviin ohuenakin kerroksena. Niinpä jopa 2 mm:n paksuinen massa voi toimia vesieristeenä lattiapinnalla.

Yksi tärkeimpiä ominaisuuksia sementtipolymeerimassoilla kuitenkin on niiden kyky estää osmoottinen kupliminen. Osmoottinen kupliminen on ilmiö, jossa alustasta tai maapohjasta nouseva kosteus kuljettaa mukanaan liuenneita suoloja, jotka eivät pääse pinnoitekalvon läpi. Tämä aiheuttaa polymeeripinnoitteen kuplimista. Sementtipolymeerimassat tasaavat osmoottista painetta eivätkä tiiveytensä ansiosta päästä suoloja lävitseen. Sementtipolymeerimassoja onkin käytetty myös kohteissa, joissa ne eivät muodosta lopullista pintaa. Näissä kohteissa niiden tarkoituksena on ollut estää osmoottisen paineen kehittymistä lopullisen pinnoitteen (esim. epoksin) alle.

Cemprotec E-Floor – kun perinteinen pinnoite ei riitä

Kaksikomponenttinen epoksi- ja polymeerimodifioitu sementtipohjainen A2FL -s1 paloluokiteltu pinnoite betonilattioiden suojaamiseen. CE-merkitty standardien EN 1504-2 ja EN 13813 mukaisesti.

Liikennöityjen betonilattioiden ja -kansien suojaamiseen sisä- ja ulkotiloissa. Soveltuu pintojen suojaamiseen/suojausjärjestelmien periaatteet 2.2, 5.1, 6.1, 8.2, sellaisina kuin ne on määritelty standardissa CE EN 1504-2.

Cemprotec E-Floor on kaksikomponenttinen vesipohjainen epoksi- ja polymeerimodifioitu sementtipohjainen pinnoite betonilattioiden suojaamiseen. Levittyy hyvin käsin lastalla tai pumppaamalla. Lopputuloksena on tasainen, tiivis ja kulutuskestävä yhtenäinen pinta.

Cemprotec E-Floor muodostaa tiiviin vettä läpäisemättömän kovaa kulutusta ja kemikaaleja kestävän pitkäaikaisen suojapinnoituksen liikennöinnin rasituksia vastaan. Cemprotex 2000-S nauhaa käytetään halkeamien, saumojen ja liittymärakenteiden vahvistamiseen paikoissa joissa on odotettavissa liikkeitä.

Koroplan DUR - hankaavaan dynaamiseen rasitukseen

Koroplan DUR on itsetasoittuva sementtipohjainen pinnoite, joka on erityisesti suunniteltu kohteisiin, joissa on kova hankaava ja dynaaminen rasitus. Koroplan DUR soveltuu sekä ulko- että sisätiloihin uudis- ja korjausrakentamiseen joko tasoitteeksi tai kulutuspinnaksi. Tyypillisiä käyttökohteita ovat pysäköintitilat sekä teollisuus- ja varastohallit, joissa on kova kulutus.

Koroplan DURin raaka-aineina ovat nopeasti kovettuva sementti sekä mineraalinen ja synteettinen kiviaines. Koroplan DUR on itsetasoittuva pinnoite, joka voidaan myös pumpata. Tuote on nopea levittää, päivittäinen työsuoritus yhdeltä työryhmältä voi olla jopa 2 000 m2. Koroplan DUR kestää polttoaineita, mineraaliöljyjä, liuottimia, pakkasta sekä jäänsulatusaineita. Tuotteen pinta on luja, se kestää hankaavaa kulutusta ja trukkiliikennettä, täyttää DIN 18560 osa 1 lujuusluokan A vaatimukset.

Kysy lisätietoa


Harry Taipola
harry.taipola@bermanto.fi
+358 44 774 4078

Edustuksemme


Severstal Evonik Flexcrete Flowcrete Korodur Permaban Propex Sidec Obtego