Betonirakenteet

Betonirakenne korjataan ja pinnoitetaan uuden veroiseksi laadukkailla erikoistuotteillamme

Betonirakenteiden korjaamiseen ja pinnoittamiseen Bermanto Oy:ltä löytyy useita eri tuotteita.

Korjaukseen päätuotteemme on alusta lähtien ollut Flexcrete Techonologies Ltd:n Flexcrete-tuotesarja, joka on yli 30 vuotta sitten kehitetty lähtökohtana se, että tuotteiden tulee toimia hyvin yhteen sekä korjattavan rakenteen että korjausten päälle tulevien pinnoitteiden kanssa.

Flexcrete-tuotteita on suomessakin käytetty jo 1980-luvun lopulta lähtien. Betonikorjauslaasteista löytyy kolme tuotetta: Monomix - yleiskorjauslaasti, Fastfill - nopeasti kovettuva korjauslaasti ja Monolite - kevyt korjauslaasti. Näiden lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat mm. raudoituksen korroosionestolaasti, tartuntalaasti sekä tasoitteet ja sementtipohjaiset pinnoitteet.

Uutena tuotesarjana vuoden 2013 alusta Bermannon valikoimaan on tullut Korodur International GmbH Euroopan linsenssillä valmistama, erikoissementtiin pohjautuva Rapid Set - tuotesarja, jossa on kolme tuotetta eri paksuisiin korjauksiin: Cement All -yleiskorjauslaasti (0-100 mm), Mortar Mix -korjauslaasti (15-150 mm) ja Concrete mix -korjausbetoni (50-600 mm). Kaikki Rapid Set -korjauslaastit ovat nopeasti kovettuvia, eivät vaadi tartuntalaastia eivätkä jälkihoitoa.

Pinnoittamiseen tuotteita löytyy Flexcrete Technologies Ltd:n tuotesarjasta sekä lattiapuolelle useiden eri valmistajien tuotteista (ks. Betonilattiat, Design-lattiat ja Lattiapinnoitteet).

Flexcrete

Flexcrete-tuotesarjan on kehittänyt englantilainen Flexcrete Technologies Ltd. Tuotesarja kattaa kaikki betonirakenteiden korjaamiseen tarvittavat tuotteet - kuten raudoituksen korroosiosuojalaasti, tartuntalaasti, tasoitteet, korjauslaastit. Flexcrete-tuotteita on käytetty maailmalla jo yli 30 vuoden ajan ja Suomessakin runsaat 25 vuotta.

Dokumentit

  • Flexcrete FCR841  on raudoituksen korroosiosuojalaasti, joka tehokkaasti suojaa betoniteräksiä kloridien ja kosteuden aiheuttamilta rasituksilta.

  • Flexcrete FCR842 on tartuntalaasti. Flexcrete-korjauslaastit tarttuvat erinomaisesti esikasteltuun betonipintaan. Joissakin tapauksissa alusta on kuitenkin hyvin huokoinen ja niissä tapauksissa suositellaan erillisen tartuntalaastin käyttämistä.

  • Monolevel-tasoitteet on tarkoitettu erityisesti huokosten täyttöön ennen rakenteiden pinnoittamista, mutta niillä voidaan tehdä myös 1-6 mm paksuja tasoituksia esim. seinäpintojen suoristamiseksi. Monolevel-tuotteita on kaksi: Monolevel 844SP , joka yksinäänkin antaa erittäin tehokkaan suojan esim. karbonatisoitumista vastaan silta- ja julkisivu- ja parvekekohteissa sekä Monolevel FC , joka on edullisempi versio ja käytetään esim. hygieniapinnoitusten alla.

  • Flexcrete-korjauslaastit ovat erittäin helposti työstettäviä ja hankaliakin kohteita voidaan paikata jopa ilman muotteja paksuissa kerroksissa. Tuotevalikoimaan kuuluu kolme tuotetta: Monolite on kevyt korjauslaasti esim. parvekaatojen korjaamiseen sekä vastaaviin kohteisiin, joissa rakennetta ei haluta lisäkuormittaa; Monomix on yleiskorjauslaasti ja Fastfill  taas tarkoitettu kohteisiin, joissa halutaan nopeaa lujuudenkehitystä.

Rapid Set

Rapid Set on yhdysvaltalaisen CTS-Cementin kehittämä, erikoissementtiin perustuva tuotesarja betonirakenteiden korjaamiseen. Tuotteet ovat erittäin nopeasti kovettuvia, eivät vaadi pohjusteen käyttöä ja jälkihoidoksi riittää, että pinta pidetään märkänä noin tunnin ajan vesikastelun avulla. Lisätietoja alla olevasta yleisesitteestä.

Dokumentit

  • Rapid Set -tuotteet

  • Tuotesarjaan kuuluu kolmen korjauslaastia. Saat kustakin laastista lisätietoja klikkaamalla alla olevan lyhyessä tuoteselostuksessa olevaa tuotenimeä.

  • Cement All  on yleiskorjauslaasti, joka sopii kaikentyyppisiin betonikorjauksiin. Sen etuna on, että korjauspaksuus voi lähteä jopa "nollasta" eli korjaukset 0-100 mm voidaan tehdä yhdellä korjauskerralla.

  • Mortar Mix on korjauslaasti paksumpiin paikkauksiin ja kolotäyttöihin. Mortar Mixia käyttäen voidaan kertakorjauksella tehdä 15-150 mm paksuja korjauksia.

  • Concrete Mix on korjausbetoni massiivisempiin korjauksiin. Sen korjauspaksuus on 50-600 mm eli syviäkin koloja voidaan korjata kertalevityksellä.

Kaikkien Rapid Set tuotteiden lujuudenkehitys on nopeaa. Korjattava kohta voidaan ottaa käyttöön jopa jo tunnin kuluttua korjauksesta (tuotteiden lujuus on tuolloin 15-20 MPa) ja esim. pysäköintihallien korjaukset voidaan tehdä illalla hallin sulkeuduttua ja halli ottaa taas käyttöön heti aamusta.

Kysy lisätietoa


Harry Taipola
harry.taipola@bermanto.fi
+358 44 774 4078

Edustuksemme


Severstal Evonik Flexcrete Flowcrete Korodur Permaban Propex Sidec Obtego