Näin syntyi Bermanto

2016-05-04 13:50:00

Suomalaiset perheyhtiöt Lattia-Miredex Oy, Piimat Oy ja Dyny Oy yhdistyivät Bermanto Oy:ksi 4.5.2016. Bermanto osti Betomix Oy:n valuliiketoiminnan. Valtakunnallisesti toimivasta yhtiöstä tulee alansa suurin 15 milj. euron liikevaihdolla, ja se työllistää 60 henkilöä. Bermanto360-palvelukonsepti on ensimmäinen laatuaan. Kaikki tarvittava osaaminen löytyy yhden katon alta; betoni- tai designlattian suunnittelu, materiaalit, urakointi, pintakäsittelyt ja huolto.

Sulautuvien yhtiöiden omistajat jatkavat uuden yhtiön omistajina ja yrittäjinä, lisäksi omistajiksi liittyvät yritysjärjestelyssä avustaneet Pirjo Repo, Kari Kolu ja Juha Hetemäki. Bermannon yritysjärjestely on rakennettu ilman ulkopuolista rahoitusta. Yhtiön tavoitteena on kasvaa orgaanisesti sekä yritysostoin. Bermanto360 -palvelukonseptista hyötyvät kaikki betonilattia- ja pinnoitusurakoitsijat aliurakoinnin ja yhteistyön muodossa.

”Omistusjärjestelyt on tehty siten, että kannattavista yhtiöistä muodostettu Bermanto Oy pystyy tekemään seuraavan kasvuloikan omilla resursseillaan. Yrittäjät saavat syntyvän arvonnousun asiakkaiden ottaessa Bermanto 360 -palvelukonseptin omakseen” sanoo hallituksen jäsen Kari Kolu.

Betonilattia-alalla pitkään toimineet yrittäjät haluavat nostaa betonilattian tekemisen uudelle tasolle tarjoamalla testattuja, innovatiivisia lattiaratkaisuja teollisuuteen sekä liike- ja julkisiin tiloihin. ”Sulautumisprosessin aikana on ollut huikeaa huomata miten paljon osaamista ja tietoa betonilattia-alalla on. Sitä hyödynnetään heikosti ja siksi olemme olemme keränneet tämän osaamisen yhden katon alle. Nyt asiakkaamme saavat parempia lattioita” sanovat toimitusjohtaja Ari Simola ja hallituksen puheenjohtaja Juha Hetemäki kuin yhdestä suusta.

”Pitkään alan vastuullisissa rooleissa sekä projekteissa että järjestöissä olleena olen kaivannut Suomeen lattiaurakoitsijaa, joka uskaltaisi ottaa kokonaisvastuun. Nyt löytyi sellaiset yhteistyökumppanit, joiden kanssa tällainen yritys voitiin pystyttää ja saan itse olla mukana vastuuta ottamassa” sanoo tekninen johtaja Martti Matsinen.

Lisätietoa:

Ari Simola, toimitusjohtaja, puh. 0500 713 294 
Martti Matsinen, tekninen johtaja, puh. 0400 458 382 
Juha Hetemäki, hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 503 2797 (juha.hetemaki@me.com)